Pages

Ads 468x60px

12 Haziran 2013 Çarşamba

Giresun İli Yemekleri 1

GİRESUN İLİ YEMEKLERİ
GİRESUN MUTFAĞI
GİRESUN SOFRASI
GİRESUN DAMAK TADI
GİRESUN YÖRESEL YEMEKLERİ
GİRESUN YEMEKLERİ

giresun yemekleri,giresun mutfağı,giresun sofrası,giresun damak tadı,giresun yöresel mutfağı
,giresun yemek resimleri,giresun yemek fotoğrafları,giresun yemek manzaraları,giresun yemek görüntüleri
,giresun yemekleri video,giresun yemekleri seyret,giresun yemek tarifleri

Giresun yemeklerinin malzemeleri insanı etkileyen bir doğallığa , tazeliğe ve güzelliğe sahiptir. Bu malzemelerin başında yemeklik olarak kullanılan Karalahana, Isırgan, Pezik, Madımak, Galdirik, Mantar, Sakarca, Çileklik, Mendek, Merulcan, Marul, Maydanoz... gelir. Hayvansal besinlerden süt, yoğurt, yumurta, tereyağı, süzme, bal, peynir, çökelek en yaygın olarak kullanılan malzemelerdir. Bunların yanında mutfaklarda, kilerlerde ve serentilerde saklanarak yerine göre kullanılan malzemelerde mevcuttur. Bu malzemeler şunlardır :
 Kuruluklar : Fırın Fasulyesi, Fırın Darısı ve unları, Soğan, Sarımsak ve Tahıllar, Yufka, Kadayıf, Patates. Pekmezler : Taflan Pekmezi, Üzüm Pekmezi, Armut, Elma Pekmezi, Töngel (Döngel-Muşmula) Pekmezi. Reçeller : İncir, Üzüm, Kiraz, Ayva, Vişne, Kızılcık, Şeftali, Elma Reçeli. Turşular : Fasulye, Salatalık, Yeşil Domates, Biber, Beyaz Lahana Turşusu. Tuzlular : Fasulye, Mantar, Yeşil Domates, Hamsi Tuzlusu. Salçalar : Biber, Domates Salçası. Baharatlar : Karabiber, Kırmızı Biber, Nane, Anuk, Kekik, Reyhan. Çerezler : Fındık, Ceviz, Kestane, Pestil, Çedene, Pıtlak (Patlamış) Mısırı, Dut Kurusu ve Kuru Üzüm Sıcak içecekler : Çay, Ihlamur, Nane, Kekik, Kuşburnu, Papatya. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız