Pages

Ads 468x60px

12 Haziran 2013 Çarşamba

Giresun İli Yemekleri 6

 KARALAHANA DİBLESİ
 MALZEMELER: 
* Bir bağ lahana * 250 gram ay çiçek yağı * 2 adet soğan * 4 bardak pirinç * 1 demet maydanoz * Karabiber * Tuz 
YAPILIŞI:
 Lahanayı ince ince kıyın ve suda haşlayıp bir kaba alın. Diğer taraftan bir saat evvel ıslatılmış pirinçle beraber lahanayı yağda kavurun ve 4 bardak varsa et suyu ilave edin. Soğanı ve maydanozu yağda kavurduktan sonra lahanalı pirince ilave edin ve hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tuzunu, karabiberini de ekleyin ve sıcak servis yapın. Karalahana, pirinç ve soğanla hazırlanan bu tadına doyulmaz lezzeti Giresun’da gerçek yayla karalahanasıyla yemenin ayrıcalığını yaşayın. Karalahana bitkisi; cilde, kemiklere, sindirim ve bağışıklık sistemine olan faydalarının yanı sıra, aynı zamanda vücudunuzu toksinlerden arındıran zengin bir antioksidan içeriğe sahip.
 AÇIKLAMA 
Karalahana, pirinç ve soğanla hazırlanan bu tadına doyulmaz lezzeti Giresun’da gerçek yayla karalahanasıyla yemenin ayrıcalığını yaşayın. Karalahana bitkisi; cilde,kemiklere, sindirim ve bağışıklık sistemine olan faydalarının yanı sıra, aynı zamanda vücudunuzu toksinlerden arındıran zengin bir antioksidan içeriğe sahip.
 KİRAZ TUZLUSU KAVURMASI 
MALZEMELER: 
* 4 kase tuzlu kiraz * 3 adet soğan * 2 kaşık tereyağı * 1 fincan tereyağı * Tuz. HAZIRLANIŞI:
 Kiraz Tuzlaması: Kirazlar yıkanır, bütün olarak kavanoza konur. Üzerine kaim tuz serpilir. Tekrar kiraz konur tuz serpilir, bu işleme kap dolana kadar devam edilir. Kavurması: Kirazların çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzun çıkması sağlanır. Tencerede yağ eritilir, ince doğranmış soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur. Kirazlar üzerine konur ve karıştırılarak kavrulur.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız