Pages

Ads 468x60px

12 Haziran 2013 Çarşamba

Giresun İli Yemekleri 8

 
 TAFLAN TUZLUSU KAVURMASI(DAPHNE) 
MALZEMELER: 
* 4 kase taflan * 3 adet soğan * 2 kaşık tereyağı * 1 fincan sıvı yağ * Tuz.
 HAZIRLANIŞI:
 Taflanın çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzunun çıkması sağlanır. Tencerede yağ eritilir. İnce doğranmış soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur. Taflanlar üzerine konur ve karıştırılarak kavrulur. TEL KADAYIF
 MALZEMELER: 
* 1/2 kg. kadayıf * 4 yemek kaşığı tereyağı * Çekilmiş fındık -Şurubu için; * 5 bardak şeker * 5 bardak su
 HAZIRLANIŞI
: Kadayıflar tepsiye düzgün bir şeklde döşenir. Üzerine tereyağı parçaları dağıtılarak fırına sürülür. Üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Tam soğumadan ılık haldeyken üzerine şerbeti ilave ederek soğumaya bırakılır. Arzu edilirse üzerine çekilmiş fındık dökülerek servis yapılır. Şurubun hazırlanışı: Şekere su karıştırılarak bal haline gelinceye kadar kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
 
 YAĞLAŞ
 MALZEMELER: 
* 2 su bardağı mısır unu * 250 gr. tereyağı * 1 çorba kaşığı tuz * 2 bardak su.
 HAZIRLANIŞI:
 Önce tencereye biraz tereyağı ve mısır unu konularak kavrulur. Sonra suya tuz ilave edilerek sürekli olarak karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına alınarak üzerine kızdırılmış yağ dökülerek servis yapılır. 
 YEŞİL DOMATES TUZLUSU KAVURMASI
 MALZEMELER: *
 8 adet yeşil domates * 2 adet orta boy soğan * 1 kaşık tereyağı * 1-2 kaşık sıvı yağ. 
HAZIRLANIŞI:
 Tuzlu domates: Domatesler yıkanır ve isteğe göre bütün olarak veya dilimleyerek kavanoza konur. Üzerine domatesin miktarına göre kalın (iri) tuz konur, kavanozun ağzına kadar su ile doldurulur ve saklanır. Kavurması: Tuzlu domates bol su içine konulur ve tuzun çıkması sağlanır. Tuzu çıkınca domatesler bütün ise istenilen büyüklükte doğranır. Tencere eritilen yağla soğanlar kavrulur ve domatesler ilave edilir. Karıştırılarak pişirilir. Altı kısılır tencerenin kapağı kapatılarak 5-10 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız