Pages

Ads 468x60px

12 Haziran 2013 Çarşamba

Giresun İli Yemekleri 3

 GİRESUN YEMEK TARİFLERİ
 GİRESUN MUTFAĞI
 GİRESUN SOFRASI 
ÇALIÇİLEĞİ ÇORBASI 
MALZEMELER
: * 1/2 kg. çileklik (çalıçileği) * 2 adet soğan * 1 çay bardağı mısır yarması * 1 kaşık salça * 1 su bardağı kuru fasulye * 1 adet soğan * 2 kaşık tereyağı.
 HAZIRLANIŞI:
 Ayıklanmış çalıçileği kaynamakta olan suya konarak haşlanır. Süzülür ve sıkılarak doğranır. Bir tencereye koyulan suya haşlanmış mısır yarması ve fasulye ilave edilerek 10 dakika pişirilir. Doğranmış çileklikler kaynamakta olan suya ilave edilerek 20 dakika daha pişirilir. Diğer taraftan ince bir şekilde kıyı¬lan soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, kaynamakta olan çorbaya ilave edilir. 10 dakika daha pişirilerek sıcak servis yapılır. 
 
 ETLİ PANCAR (KARALAHANA) SARMASI 
MALZEMELER:
 * 2 demet karalahana * 1 kg. kıyma * 1.5 su bardağı pirinç * Yarım demet maydonoz * 2 baş soğan * 2 kaşık salça * Tuz 
HAZIRLANIŞI:
 Lahanalar yıkanır, sapı koparılır ve haşlanır, soğumaya bırakılır. Pirinçler yıkanır, soğanlar ince doğanır ve kıymaya katılır. Maydonoz ile tuz ilave edilerek yoğurulur. Pancar yaprakları büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölünür ve içerisine hazırlanan kıymadan bir miktar konularak sarılır. Sarmaya tencereye dizilir. Üzerine sulandırılmış salça, tuz ve sıcak su konularak pişirilir. Et yerine pirinçli iç hazırlanarak zeytinyağlı olarak da yapılabilir. Karalahana, pirinç, kıyma ve soğanla hazırlanan ‘Etli karalahana Sarması’, değişik tatlar arayanlar için muhteşem bir tercih. Vejetaryenler için ise sade pirinç ile yapılan zeytinyağlı seçeneği de mevcut.
 FASULYE DİBLESİ
 MALZEMELER: 
* 5 kase ince doğranmış fasulye * 1 su bardağı pirinç * 2 adet boy soğan * 2 yemek kaşığı tereyağ * 1 fincan sıvı yağ
 HAZIRLANIŞI
: Bir tencereye doğranmış fasulyenin yarısı konulur, üzerine yıkanmışpirinç ilave edilir.Tekrar bir sıra fasulye konulur. En üste soğan ilave edilerek pirinçler uzayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.ayrı kapta eritilerek yağ diblenin üzerine ilave edilir. Ağzı kapatılarak 10 dakika demlendirilir, sıcak servis yapılır. arzuya göre 1 adet havuç minik küpler halinde ilave edilir. Fasulye turşusuda Karadeniz’in özel lezzetlerinden biri. Soğan ve tereyağından yapılan bu özel ve farklı lezzeti mutlaka tatmalısınız 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız