GİRESUN İLİ YEMEKLERİ
GİRESUN MUTFAĞI
GİRESUN SOFRASI
GİRESUN DAMAK TADI
GİRESUN YÖRESEL YEMEKLERİ
GİRESUN YEMEKLERİ
giresun yemekleri,giresun mutfağı,giresun sofrası,giresun damak tadı,giresun yöresel mutfağı
,giresun yemek resimleri,giresun yemek fotoğrafları,giresun yemek manzaraları,giresun yemek görüntüleri
,giresun yemekleri video,giresun yemekleri seyret,giresun yemek tarifleri
giresun yemekleri,giresun mutfağı,giresun sofrası,giresun damak tadı,giresun yöresel mutfağı
,giresun yemek resimleri,giresun yemek fotoğrafları,giresun yemek manzaraları,giresun yemek görüntüleri
,giresun yemekleri video,giresun yemekleri seyret,giresun yemek tarifleri
Giresun yemeklerinin malzemeleri insanı etkileyen bir doğallığa ,
tazeliğe ve güzelliğe sahiptir. Bu malzemelerin başında yemeklik olarak
kullanılan Karalahana, Isırgan, Pezik, Madımak, Galdirik, Mantar,
Sakarca, Çileklik, Mendek, Merulcan, Marul, Maydanoz... gelir. Hayvansal
besinlerden süt, yoğurt, yumurta, tereyağı, süzme, bal, peynir, çökelek
en yaygın olarak kullanılan malzemelerdir.
Bunların yanında mutfaklarda, kilerlerde ve serentilerde saklanarak
yerine göre kullanılan malzemelerde mevcuttur. Bu malzemeler şunlardır :
Kuruluklar :
Fırın Fasulyesi, Fırın Darısı ve unları, Soğan, Sarımsak ve Tahıllar, Yufka, Kadayıf, Patates.
Pekmezler :
Taflan Pekmezi, Üzüm Pekmezi, Armut, Elma Pekmezi, Töngel (Döngel-Muşmula) Pekmezi.
Reçeller :
İncir, Üzüm, Kiraz, Ayva, Vişne, Kızılcık, Şeftali, Elma Reçeli.
Turşular :
Fasulye, Salatalık, Yeşil Domates, Biber, Beyaz Lahana Turşusu.
Tuzlular :
Fasulye, Mantar, Yeşil Domates, Hamsi Tuzlusu.
Salçalar :
Biber, Domates Salçası.
Baharatlar :
Karabiber, Kırmızı Biber, Nane, Anuk, Kekik, Reyhan.
Çerezler :
Fındık, Ceviz, Kestane, Pestil, Çedene, Pıtlak (Patlamış) Mısırı, Dut Kurusu ve Kuru Üzüm
Sıcak içecekler :
Çay, Ihlamur, Nane, Kekik, Kuşburnu, Papatya.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder