TAFLAN TUZLUSU KAVURMASI(DAPHNE)
MALZEMELER:
* 4 kase taflan * 3 adet soğan * 2 kaşık tereyağı * 1 fincan sıvı yağ * Tuz.
HAZIRLANIŞI:
Taflanın çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzunun
çıkması sağlanır. Tencerede yağ eritilir. İnce doğranmış soğanlar yağa
ilave edilerek kavrulur. Taflanlar üzerine konur ve karıştırılarak
kavrulur.
TEL KADAYIF
MALZEMELER:
* 1/2 kg. kadayıf * 4 yemek kaşığı tereyağı * Çekilmiş fındık -Şurubu için; * 5 bardak şeker * 5 bardak su
HAZIRLANIŞI
: Kadayıflar tepsiye düzgün bir şeklde döşenir. Üzerine tereyağı
parçaları dağıtılarak fırına sürülür. Üzeri pembeleşinceye kadar
pişirilir. Tam soğumadan ılık haldeyken üzerine şerbeti ilave ederek
soğumaya bırakılır. Arzu edilirse üzerine çekilmiş fındık dökülerek
servis yapılır. Şurubun hazırlanışı: Şekere su karıştırılarak bal haline
gelinceye kadar kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
YAĞLAŞ
MALZEMELER:
* 2 su bardağı mısır unu * 250 gr. tereyağı * 1 çorba kaşığı tuz * 2 bardak su.
HAZIRLANIŞI:
Önce tencereye biraz tereyağı ve mısır unu konularak kavrulur. Sonra
suya tuz ilave edilerek sürekli olarak karıştırılarak pişirilir.
Piştikten sonra servis tabağına alınarak üzerine kızdırılmış yağ
dökülerek servis yapılır.
YEŞİL DOMATES TUZLUSU KAVURMASI
MALZEMELER: *
8 adet yeşil domates * 2 adet orta boy soğan * 1 kaşık tereyağı * 1-2 kaşık sıvı yağ.
HAZIRLANIŞI:
Tuzlu domates: Domatesler yıkanır ve isteğe göre bütün olarak veya
dilimleyerek kavanoza konur. Üzerine domatesin miktarına göre kalın
(iri) tuz konur, kavanozun ağzına kadar su ile doldurulur ve saklanır.
Kavurması: Tuzlu domates bol su içine konulur ve tuzun çıkması sağlanır.
Tuzu çıkınca domatesler bütün ise istenilen büyüklükte doğranır.
Tencere eritilen yağla soğanlar kavrulur ve domatesler ilave edilir.
Karıştırılarak pişirilir. Altı kısılır tencerenin kapağı kapatılarak
5-10 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder