KARALAHANA DİBLESİ
MALZEMELER:
* Bir bağ lahana * 250 gram ay çiçek yağı * 2 adet soğan * 4 bardak pirinç * 1 demet maydanoz * Karabiber * Tuz
YAPILIŞI:
Lahanayı ince ince kıyın ve suda haşlayıp bir kaba alın. Diğer taraftan
bir saat evvel ıslatılmış pirinçle beraber lahanayı yağda kavurun ve 4
bardak varsa et suyu ilave edin. Soğanı ve maydanozu yağda kavurduktan
sonra lahanalı pirince ilave edin ve hafif ateşte suyunu çekene kadar
pişirin. Tuzunu, karabiberini de ekleyin ve sıcak servis yapın.
Karalahana, pirinç ve soğanla hazırlanan bu tadına doyulmaz lezzeti
Giresun’da gerçek yayla karalahanasıyla yemenin ayrıcalığını yaşayın.
Karalahana bitkisi; cilde, kemiklere, sindirim ve bağışıklık sistemine
olan faydalarının yanı sıra, aynı zamanda vücudunuzu toksinlerden
arındıran zengin bir antioksidan içeriğe sahip.
AÇIKLAMA
Karalahana, pirinç ve soğanla hazırlanan bu tadına doyulmaz lezzeti
Giresun’da gerçek yayla karalahanasıyla yemenin ayrıcalığını yaşayın.
Karalahana bitkisi; cilde,kemiklere, sindirim ve bağışıklık sistemine
olan faydalarının yanı sıra, aynı zamanda vücudunuzu toksinlerden
arındıran zengin bir antioksidan içeriğe sahip.
KİRAZ TUZLUSU KAVURMASI
MALZEMELER:
* 4 kase tuzlu kiraz * 3 adet soğan * 2 kaşık tereyağı * 1 fincan tereyağı * Tuz. HAZIRLANIŞI:
Kiraz Tuzlaması: Kirazlar yıkanır, bütün olarak kavanoza konur. Üzerine
kaim tuz serpilir. Tekrar kiraz konur tuz serpilir, bu işleme kap
dolana kadar devam edilir. Kavurması: Kirazların çekirdekleri
çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzun çıkması sağlanır. Tencerede yağ
eritilir, ince doğranmış soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur.
Kirazlar üzerine konur ve karıştırılarak kavrulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder